2023

Afbeelding
lunch Dolcino

Het fantastische team van het Repair Café Echt heeft in 2023 bijna 400 reparaties verricht met een succespercentage van zo'n 70%. We hebben het jaar gezellig afgesloten met een lekkere lunch bij Dolcino in Echt. 

In de grafieken hierboven ziet u een onderverdeling van het soort goederen en een verdeling in de tijd met de bijbehorende status. 

Zoals u ziet worden koffiemachines het meest aangeboden. Dat zijn Senseo's, "ouderwetse" filterapparaten (er blijken nog best veel machines van Douwe Egberts in gebruik). Maar ook moderne en vaak complexe bonenmachines voor verschillende koffies. M.u.v. de Jura machines zijn reparaties redelijk succesvol. Veel storingen ontstaan doordat apparaten niet of niet goed zijn ontkalkt. Pas op met schoonmaakazijn om koffiemachines te ontkalken; dit kan slangen en rubbers aantasten. Gebruik liever verdund citroenzuur.

Het naai- & verstelwerk heeft afgelopen jaar een flinke vlucht genomen - en deze reparaties zijn bijna allemaal succesvol geweest. 

Stofzuigers zien we ook veel. Het succes wisselt nogal en ook de moeite die het kost om een apparaat te repareren verschilt sterk. 

Opvallend in de categorie Audio is het relatief grote aantal platenspelers (ca. tien stuks). We kunnen duidelijk merken dat vinyl weer in trek is en mensen de oude platen en draaitafels weer tevoorschijn halen.